Direktlänk till inlägg 25 februari 2008

Det var bättre förr...

Av KB - 25 februari 2008 22:04

Ja, jag erkänner jag är en melankolisk nostalgiker som hjälplöst hänger kvar fjättrad i en vajer från 90-talet. Telefonkioskernas tid. Mobiltelefonernas frånvaro. När TV-spel fanns att hyra på Vivo Matnära. Och porrfilmer hos cykelhandlaren.

Tiden när vi tittade på Tre Kronor på vardagkvällar och på helger drog båtar över kalhyggen och bara levde. Sådär kravlöst.

Vi snackar om den där tiden när man slutade fråga "ska vi leka?" och övergick till "ska vi va?".

När man ville så mycket och vågade så lite.

När drömmarna liksom aldrig låg i dvala.

Idag fick jag återigen "ordentligt på pälsen" för att jag inte kan släppa detta.

Jag tänker på denna tid hela veckorna. Allt var bättre. Vi kommer liksom aldrig att få en ny Runaway train med Soul Asylum eller en svensk som muckar med Auoita. Visserligen var det jävligt svårt att få tag på sojamjölk, men så mycket mer är det väl inte. Okej då, jag hade klarat mig mycket bra utan porrfilmer hos cykelhandlaren också. Och att man sällan fick springa längre än 60 meter på skolans friidrottslektioner. Se, jag är ärlig realist också!


Men ikväll minns jag speciellt en lussevaka från 95 då jag ramlade in på kyrkokaféet och hörde den där ljuvliga, dova, ärliga och okonstlade rösten från Lars Lindqvist när han spelade Dylan-låtar. "Lagge" som vi senare kom att kalla honom är på något vis den där drömmaren personifierad. Hoppade av skolan i högstadiet. Och han har aldrig gett upp drömmen om att han någon gång ska kunna leva på det han älskar allra mest: musiken.

Lagge är bland de främsta låtskrivare och sångare Sverige skådat. Men framförallt är han en riktigt fin människa, så man önskar att betydligt fler var. När han drev skivaffär något år i byggden och han inte hade en viss skiva hemma, hände det ofta att han hänvisade till MAXI istället för att ta hem den till kunden till nästa vecka.

Och sällan blir man så rörd och glad när en sådan här person får lyckas. Det går riktigt bra för honom och hans band Billie the vision and the dancers.

Här har han samlat delar av Hobys flertalet musikaliska talanger. Jag må hata fioler, men när Fia Janninge håller i en så är det poesi. Jag må hata kostymer och fluga, men när sveriges mest drivna gitarrist Gustav Kronqvist bär en är det ståtligt. Get it!

Upplev dem här nedan snälla!

Eftersom det här nu är en träningsblogg så kan jag tillägga att det händer att Lagge om somrarna springer runt Salsjön hemma i Hoby. Och han är även vegan.


Slutligen något som inte har något med ovanstående att göra (ja, kanske lite ändå). Jag har haft en sådan där löjlig dröm om att få bära ett gammalt landslagslinne någon gång.

Snälla Joel kan du inte ta med ett nästa gång vi ses? Jag lovar att inte svetta ned det. Bara prova. Kanske 1 varv, eller 2...

Så slipper jag rota i Carolina Klufts bag när hon kör skipping i en kvart och stretchar en timme.

 
 
Ingen bild

joel

26 februari 2008 12:00

hej

det fixar jag med en gång:)

linnet menar jag

/joel

 
Ingen bild

Distansmannen

26 februari 2008 21:26

Joel: Tack mannen, det blir stort. I look forward!

 
Ingen bild

joel

27 februari 2008 22:14

har nu lyssnat in billy och hans gäng...
muy bueno som man säger i spanien.
vad sägs om å gå på en "spelning"?
jag som ej springer så mkt har ju tid:)

*joel

 
Ingen bild

Distansmannen

28 februari 2008 09:47

Jag är på mannen! De spelar i Karlskrona den 7 mars. Läs mer om det här: http://www.billiethevision.com/shows.php

 
Ingen bild

joel

28 februari 2008 11:07

ska bara fixa semester så hänger jag med!

 
lagge

lagge

28 februari 2008 11:50

hej Björn!
jag blev så rörd att jag började böla när jag läste din blogg helt plötsligt! Tack för de varma orden! Här i din träningsblogg vill jag bara säga att jag sprungit nästan 20 mil i år! Inte illa av otränad popsångare! Brukar springa förbi Zlatans hus vid ribban, en underbar runda.
Ha det underbart och hoppas vi ses i k-na!
kram Lars
ps. jag brukar fnysa åt folk som stavar billie med Y, men när du gör det är det poesi! :)ds.

http://billiebloggen.blogspot.com

 
Ingen bild

Björn

28 februari 2008 12:36

Lagge: Det var verkligen en positiv överraskning att du besökte mig här på bloggen. De varma orden har du/ni minsann tjänat ihop till. Underbart att höra av dig, "det var alldeles för länge sedan vi sågs" (som Tomas Ledin sjöng en gång). Ser fram emot att ändra på det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av KB - 8 mars 2010 20:02

Nä, det är väl dags att bryta tystnaden.    Har varit tufft att komma igång efter fotstukningen och en del misärveckor träningsmässigt. Terräng-SM känns naturligvis inte rimligt i år. DNS-tipparen vann! :-)    Jag behöver nog helt enkelt inse h...

Av KB - 8 februari 2010 08:23

Sedan min lilla satsning börjande har det otäckt nog gått nedåt med mängden: 94 km, 82 km, 80 km, 50 km och nu 45 km!!!    Nu är det kanske inte hela sanningen eftersom v. 4 såg bra ut fram till helgen när ITB-syndromet kom krypande. Den gångna vec...

Av KB - 2 februari 2010 23:34


Dags för en liten uppdatering. Förra veckan blev verkligen inget att skryta med, bara totalt 50 km, men då ska det sägas att lördagens dubbelpass och söndagens långpass fick ställas in helt av försiktighetsskäl. På fredagen fick jag nämligen ganska...

Av KB - 25 januari 2010 19:33

Nu har jag vaknat till för ett litet inlägg igen!    Tredje veckan i satsningen är nu avklarad utan några större problem. Dock uteblev ett lätt distanspass pga. lite vadont (ville inte chansa) + att jag var övertygad om att jag skulle bli förkyld (...

Av KB - 18 januari 2010 23:46

Idag visade vågen 72,3 kg. Jag har alltså lyckas bli fetare (300 g) under 2 veckor där jag snittat på 88 km/vecka. Eller finns det måhända någon annan förklaring? Vill inte Dr Spenat stämpla in med en fysiologisk uppsats?  ...

Presentation

Omröstning

Mina sponsorer inför Terräng-SM.
 Dr Spenat: Hittills okänt ekonomsikt bidrar + gratis fystest på labbet
 Shaggy: 1000 kr om jag blir topp 40 + ölkväll på O´learys

Fråga mig

0 besvarade frågor

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Sök i bloggen

Kategorier

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards